Според проучване на Тренд 8 формации ще влязат в парламента 

...
Според проучване на Тренд 8 формации ще влязат в парламента 
Коментари Харесай

ГЕРБ на 9,3 процента пред Продължаваме промяната

Според изследване на " Тренд " 8 обединения ще влязат в парламента 

ГЕРБ има преднина от 9,3% пред " Продължаваме промяната ", а " Възраждане " е трета мощ след тях. Това демонстрират резултатите от изследване на " Тренд ", финансирано от " 24 часа ", написа segabg.com.

За социологическото проучване са направени 1001 ефикасни изявленията " лице в лице " с респонденти на възраст 18+ години от страната в интервала 21-27 септември 2022 година Максимално допустимата стохастична неточност е ± 3.1%, признават социолозите. 

Според " Тренд " в Народното събрание ще влязат 8 обединения. Това са ГЕРБ с 25,7%, " Продължаваме промяната " с 16,4%, " Възраждане " с 13,9%, Движение за права и свободи с 11,9%, Българска социалистическа партия с 8,7%, " Демократична България " със 7,6%. На границата от 4% са " Български напредък " с 4,4 на 100 и Има Такъв Народ с 4,2%.

26% от решилите да гласоподават към момента се двоумят кого да поддържат. Позицията на четвъртата мощ - Движение за права и свободи е постоянна, само че придвижването има капацитет да увеличи относителната си тежест поради вота от чужбина, отбелязва изследването.

Под прага за парламентарно посланичество остават " Изправи се, България " (2%) и ВМРО-БНД (1,1%).
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР